11.04.2015 12:03

Pusťte si na zahradu šedou barvu v podobě HK-Lasur Grey Protect

HK-LasurŠedé odstíny jsou poslední dobou v módě. Oblibu si získaly díky svojí neutralitě a možnosti kombinovat je s mnoha dalšími odstíny barev. Na velké ploše působí velmi elegantně, in jsou také ve spojení se dřevem, a to jak v interiéru, tak v exteriéru.

Širokou škálu až 13 šedých odstínů nabízejí lazury HK-Lasur Grey Protect. Jsou vhodné na ochranu dřevěných plotů, pergol, nábytku, podbití a dřevěného obložení. V kurzu je všechno přírodní. A co je více přírodní, než staré zašedlé dřevo? My ale nechceme čekat, až dřevo získá vytouženou podobu (či dokonce patinu), a tak si pomůžeme právě kvalitní lazurou.

Co všechno umí HK-Lasur

• Snadno se nanáší, roztírá, silnější vrstvu můžete odstranit houbičkou.
  • Chrání dřevo před zamodráním, plísní a dřevokaznými houbami.
  • Při správné aplikaci nepraská a neloupe se od podkladu.
  • Poskytuje dřevu dlouhodobou ochranu
  • Dobře se vsákne do dřeva a zvýrazní jeho strukturu.
  • Renovační období 3-6 let v závislosti na odstínu a umístění dřeva.
  • Ochrana dřeva proti UV záření a vlhkosti.
  • Impregnace a lazura v jednom

HK-Lasur slouží jako 3v1 – jako impregnace, mezinátěr a konečný nátěr. Už dva nátěry touto lazurou postačí k dokonalé ochraně dřeva. Další renovační nátěr můžete provést bez broušení povrchu.

Odstíny Grey Protect v ryzí šedi:

HK-Lasur Grey Protect

Jak se ošetřovalo dřevo v minulosti?

Když ještě lidé neznali žádné laky, lazury a syntetické oleje, brali z toho, co jim nabídla příroda. Nejčastěji dřevo natírali volskou krví, do které se přidávalo vápno, sůl, saze nebo oxidy železa z hlíny (příměsi jí dodaly požadovanou barvu). Krev pak fungovala jako ochrana dřeva proti dřevokazným houbám, škůdcům a vlivům počasí.

O totéž nám jde i dneska. Chceme, aby nám dřevěný plot nebo pergola co nejdéle vydržely, byly nejlépe bezúdržbové a navíc dobře vypadaly. Na to už volská krev nestačí, a tak rádi sáhneme po moderní nátěrové hmotě.

Šedá také v interiéru

Šedé odstíny na nábytkuV módě je šedá na podlaze, nábytku, zdech i dekoracích. Sluší prostě každému bytu. Výhodou je její nadčasovost a schopnost kombinovat ji s téměř jakoukoliv další barvou. My doporučujeme například tyrkysovou nebo růžovou, které neutrální šedou krásně rozzáří.

Uvažujete o tom, že dáte svému dřevěnému nábytku nový šedý kabát? Potom sáhněte po tvrdém voskovém oleji Hartwachs-Öl. Jde o populární a žádanou povrchovou úpravu dřeva za pomoci přírodních olejů a vosku vytvářející dokonalou imitaci starého nábytku, obložení či podlahy, a to nejen na chalupě, ale i v moderním bytě či domě.